EKIPA: Teja & Roman

TEČAJ VZGOJE IN VOHLJANJA
Trajanje: 10 srečanj
Cena: 120 eur
Prijava in info – 041 689 069
Tečaj je primeren za pse starejše od 6 mesecev

Namen tečaja je predstaviti vodnikom, kako preživljati prosti čas s svojim psom na način, da bo izživel svoje nagone.  Preizkusili se bomo v športnem iskanju pogrešanih oseb in prinašanju. Po zaključku tečaja bodo tečajniki imeli možnost nadaljevati s treningi iskanja kot samostojni disciplini. 

 

 

 

Program zajema:

  • osnove poslušnosti – poligon, urbano okolje

Delali bomo predvsem na samokontroli psa, pozornosti in priklicu psa, kar bo rdeča nit med celotnim tečajem. Z različnimi vajami bomo gradili naš odnos s psom. Poslušnost bomo dvignili na višji nivo, da bo uporabna v vsakdanjem življenju.

  • usmerjanje in priklic psa – na terenu

Vaje za dober odpoklic in samokontrolo psa bomo izvajali tudi na terenu. Na zanimiv in nekoliko drugačen način bomo izboljšali vodljivost psa. Reševalci tem vajam pravimo “kantanje”, ker pri delu uporabljamo kante.

  • športno iskanje – na terenu

Preizkusili se bomo v iskanju pogrešanih oseb. Vsi naši psi so v osnovi lovci in ravno iskanje je tisto, v čemer najbolj uživajo. Preiskusili se bomo v iskanju s kontrolo psa, ko je na dolgem povodcu, pa tudi v čisto pravim iskanjem, kot iščejo naši reševalni psi. Zabava zagotovljena!

  • prinašanje – na terenu

Preiskusili se bomo v prinašanju uplenjene divjadi, lovski disciplini, ki je sicer rezervirana za prinašalce. Seveda ne bomo lovili, divjad pa bomo zamenjali s platnenimi prinosili.

OPREMA: za delo bomo poleg osnovne opreme (ovratnica in povodec), potrebovali tudi pasjo oprtnico, ki se pripne na hrbtu psa.

NAČIN DELA: vaje se bodo izvajale delno na našem vadbišču in delno na terenu. Tereni so različni: travniki, gozd, urbano okolje. Vaje se bodo izvajale med Koprom in Črnim kalom. Med delom na terenu, bomo vaje izvajali z vsakim psom posebej, kar pomeni, da morajo biti psi, dokler ne pridejo na vrsto za delo, v vozilu. Potrebno je imeti psa primerno zaščitenega, zato priporočamo, da imate v vozilu pasji boks oz. kletko. Brez skrbi, poskrbeli bomo, da psom ne bo prevroče 🙂

TERMINI: vadba na vadbišču se bo izvajala med tednom, v popoldanskem času, vaje na terenu pa tudi, po dogovoru, med vikendom. Časovno traja trening na terenu dlje kot eno uro, ker dela vsak pes posamezno.

Prijave in info. – 041 689 069