Šolanje psa - tečaj vzgoje in vohljanja

Šolanje psa – tečaj vzgoje in vohljanja

.

  • Trajanje: 10 srečanj
  • Cena: 120 eur
  • Inštruktorja: Teja in Roman
  • Informacije in prijava: 070 392 220
  • Tečaj je primeren za pse starejše od 6 mesecev

.

Namen tečaja je predstaviti vodnikom, kako preživljati prosti čas s svojim psom na način, da bo izživel svoje nagone. Preizkusili se bomo v športnem iskanju pogrešanih oseb, zaposlili pasji nos…

.

Program: Šolanje psa – tečaj vzgoje in vohljanja

Osnove poslušnosti – poligon, urbano okolje: Delali bomo predvsem na samokontroli psa, pozornosti in priklicu psa, kar bo rdeča nit med celotnim tečajem. Z različnimi vajami bomo gradili naš odnos s psom. Poslušnost bomo dvignili na višji nivo, da bo uporabna v vsakdanjem življenju.

Usmerjanje in priklic psa – na terenu: Vaje za dober odpoklic in samokontrolo psa bomo izvajali tudi na terenu. Na zanimiv in nekoliko drugačen način bomo izboljšali vodljivost psa. Reševalci tem vajam pravimo “kantanje”, ker pri delu uporabljamo kante.

Športno iskanje – na terenu: Preizkusili se bomo v iskanju pogrešanih oseb. Vsi naši psi so v osnovi lovci in ravno iskanje je tisto, v čemer najbolj uživajo. Preiskusili se bomo v iskanju s kontrolo psa, ko je na dolgem povodcu, pa tudi v čisto pravim iskanjem, kot iščejo naši reševalni psi. Zabava zagotovljena!

Prinašanje – na terenu: Preiskusili se bomo v prinašanju uplenjene divjadi, lovski disciplini, ki je sicer rezervirana za prinašalce. Seveda ne bomo lovili, divjad pa bomo zamenjali s platnenimi prinosili.

.

Oprema, način dela, termini

Oprema: za delo bomo poleg osnovne opreme (ovratnica in povodec), potrebovali tudi pasjo oprtnico, ki se pripne na hrbtu psa.

Način dela: vaje se bodo izvajale delno na našem vadbišču in delno na terenu. Tereni so različni: travniki, gozd, urbano okolje. Vaje se bodo izvajale med Koprom in Črnim kalom. Med delom na terenu bomo vaje izvajali z vsakim psom posebej, kar pomeni, da morajo biti psi, dokler ne pridejo na vrsto za delo, v vozilu. Potrebno je imeti psa primerno zaščitenega, zato priporočamo, da imate v vozilu pasji boks oz. kletko. Brez skrbi, poskrbeli bomo, da psom ne bo prevroče.

Termini: vadba se bo izvajala med tednom, po 19.00 uri.

.

Več o šolanju psov na obali v Pasji šoli Burja Koper >>

.