Vzreja delovnih prinašalcev – Veli vir working retrievers

.

Naša legla

Leglo A >>   |   Leglo B >>   |   Leglo C >> | Leglo D | Leglo E


Najava legla F:

Labradorci – (mladičke pričakujemo Spomladi 2023)

.
Naš cilj je vzreja zdravih delovnih prinašalcev (working retrievers). Oba starša sta vedno zdravstveno preverjena glede morebitne kolčne in komolčne displazije, kakor tudi bolezni oči.

Poleg obveznih genskih, opravimo tudi vsa priporočena testiranja, kot so pri zlatih prinašalcih test za ihtiozo in pri labradorcih za sd2.

.

Paritvene kombinacije

Pri paritvenih kombinacijah dajemo velik poudarek značaju in delovnim uspehom staršev in njihovih prednikov, saj si želimo mladičev, ki bodo imeli visoke delovne sposobnosti, obenem pa bodo tudi prijetni družinski psi. Vse to jim omogoča njihov uravnotežen karakter in prirojen »will to please« (želja ustreči vodniku).

Ni nujno, da vsi mladiči postanejo tekmovalni psi, vendar morajo biti v rokah ljudi, ki jih bodo fizično in mentalno zaposlili, da bodo izživeli svoje delovne nagone v sodelovanju z vodnikom. Primerni so za aktivne družine, kjer bo pes del družine in bo absolutno spal v hiši.

.

Tori, Indi in Cayenne

Skrb za razvoj mladičev

Kolikor se le da, poskrbimo za optimalni razvoj mladičev v leglu. Mladiči živijo in odraščajo z nami v hiši in zunaj na vrtu. Omogočimo jim vtisnjenje kar najbolj raznolikih zvočnih, vidnih in vonjskih dražljajev.

Vsi mladiči so deležni programa za razvoj Bio senzoring.

Mladiči gredo k novim lastnikom redno razglisteni, cepljeni in čipirani. Dobijo svoj EU potni list in rodovnik. Leglo zapustijo po 8 tednu starosti oziroma kasneje, če to določa zakonodaja države, kjer živijo bodoči lastniki.

Celotno socializacijo v leglu si lahko ogledate tukaj >>

.

Naša legla

Leglo A >>   |   Leglo B >>   |   Leglo C >>

.

Vas zanimajo delovni prinašalci? Pokličite naju na telefonsko številko 041 689 069

.

Psarna Veli vir je priznana pri mednarodni kinološki organizaciji FCI.

.